Tips voor een huurauto

Wanneer je een bestemming echt goed wil gaan ontdekken kan een huurauto je super goed helpen. Je bent helemaal vrij om te gaan waar jij wil.

Plan je een volledige rondreis of gebruik je de auto voor uitstapjes vanuit jouw verblijfplaats?

Om optimaal gebruik te maken van je auto heb ik een aantal tips verzameld. De meeste zijn ook heel nuttig wanneer je een camper huurt.

Reserveren

Bij het uitkiezen van de auto kun je letten op een aantal zaken. Uiteraard adviseer ik jou zo goed mogelijk om tot de beste match te komen.

Allereerst kun je het formaat en type auto kiezen, dit is natuurlijk afhankelijk van het doel. Als je een flinke roadtrip gaat maken dan wordt het bijna een tweede huis en is het fijn als je een ruime auto hebt.
Wanneer je uitstapjes met de auto gaat maken vanuit je vaste hotel dan is een kleiner model ook prima.

Vaak haal je de auto op zodra je op je bestemming aankomt, let er dus wel op dat je bagage in de auto past.

Ophalen

Voor het ophalen van je auto heb je een aantal dingen nodig.

Voucher
Je krijgt van mij een voucher waar op staat waar je moet zijn voor het afhalen van je auto, dit is meestal een loket op de luchthaven.

Rijbewijs
Natuurlijk heb je een rijbewijs nodig. En check deze even goed voordat je op reis gaat. Want met een verlopen rijbewijs kun je natuurlijk niet de weg op.
In sommige gevallen heb je een internationaal rijbewijs nodig. Hierover zal ik je altijd adviseren. Een internationaal rijbewijs kun je halen bij de ANWB winkels.

Creditcard
Bij het huren van een auto vraagt de verhuurder vaak een borg in de vorm van een reservering op je creditcard. Belangrijk hierbij is dat je een creditcard hebt op de naam van de bestuurder.

Verzekeringen
Wat ze bij het ophalen van de auto vaak vragen is of je extra verzekeringen wil afsluiten. Bij mij boek je de auto altijd All-In. Dat wil zeggen dat je echt geen extra verzekeringen nodig hebt. Let wel altijd op waar je voor tekent.

Onderweg

Dan is het eindelijk zo ver, je kunt de weg op! Veel mensen vinden dit best even spannend op een nieuwe plek. Doe het gewoon rustig aan en voel even aan hoe het verkeer om je heen beweegt. Je kunt eventueel thuis al even kijken of er bijzondere verkeersregels zijn die je moet kennen. Natuurlijk kan ik je hierbij helpen.

Navigatie
En dan de volgende vraag; hoe komen we bij ons hotel? Je kunt natuurlijk navigatie huren bij een auto maar dit is doorgaans onnodig duur. Wat ook goed werkt is de navigatie van Google Maps. En nou hoor ik je denken: buiten Europa heb ik toch geen internet op m’n telefoon? Dat klopt inderdaad. Via de app van Google Maps kun je kaarten offline zetten. Je download dan dus een heel gebied en kunt vervolgens gewoon de navigatie gebruiken. Zet dus thuis alvast de goede kaart offline en je rijdt op de plaats van bestemming zo weg!

Oplader
Dan gelijk het volgende punt. Je gebruikt je telefoon als navigatie dus zorg dat je een oplader in de auto hebt. In nieuwere auto’s zit bijna altijd wel een USB aansluiting. Twijfel je? Neem dan ook een aansluiting mee voor in de 12V plug.

Kinderzitjes
Neem je de kinderen mee op reis? Dan is het belangrijk dat ze een veilige stoel hebben in de auto.
Kinderstoeltjes kun je huren bij de auto maar ook hier heb ik wat tips.
Huur je een zitje voor de allerkleinste? Neem dan een eigen hoes mee, wel zo fris.
Wanneer je alleen een verhoger nodig hebt dan kun je die zelf meenemen. Zie je het niet zitten om met zo’n ding te slepen de hele reis dan zijn er ook opblaasbare alternatieven. Voor kinderen van 4 tot 11 jaar kun je bijvoorbeeld een Bubblebum meenemen. Deze opblaasbare zitverhoger is net zo veilig als een traditionele variant maar een stuk makkelijker om mee te nemen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *