Oud & Nieuw op Curaçao

Wil je het begin van het nieuwe jaar niet vieren in de kou, maar heerlijk warm op een tropisch eiland? Dan zijn hier 5 redenen waarom het een aanrader is om oud en nieuw te gaan vieren op Curaçao!

Reden numero uno: de Pagaras
Op oudjaarsdag rondt iedereen zijn of haar werk tijdig af en vertrekt richting Pietermaai waar rond 15:00 uur traditiegetrouw de Pagaras wordt ontstoken. Dit is een meterslange mat met duizenden misschien wel miljoenen rotjes. Deze begint in het centrum en loopt met zijn enorm harde knallen helemaal door tot de bekende Pontjesbrug. Dit oorverdovende geknal is bedoeld om boze geesten te verjagen en het nieuwe jaar goed te beginnen.

Reden numero dos: het Brionplein
Als de Pagaras is uitgeknald verzamelen de Antillianen zich op het Brionplein in Otrobanda waar de borrel doorgaat. Vrienden en families komen hier samen en tafels en stoelen worden van huis meegenomen, net als de lekkere hapjes. Ook zijn er kraampjes met diverse lekkernijen mocht je zelf geen zin hebben in de keuken te staan. Aan beide kanten van de brug is het overal op straat feest op de verschillende terrassen. Geniet tot halverwege de avond van de muziek, drankjes en oliebollen.

Reden numero tres: vuurwerk vanaf de Pontjesbrug
Langs de wegen staan overal kraampjes waar vuurwerk wordt verkocht. Al vanaf de kerst hoor en zie je het mooie vuurwerk. ’s Avonds gaat het feest vrolijk door op de stranden van Jan Thiel en Mambo Beach. Voor een unieke jaarwisseling met prachtig uitzicht op al het mooie siervuurwerk dat de lucht in gaat moet je op de Pontjesbrug zijn. Jong en oud komen ’s avonds samen op de brug die de wijken Punda en Otrobanda met elkaar verbindt. Iedereen neemt hier zelf zijn hapjes en champagne mee om om 00:00 uur het nieuwe jaar te vieren en het prachtige vuurwerk te bewonderen.

Reden numero cuatro: de nieuwjaarsduik
Ook in Curaçao wordt jaarlijks een nieuwjaarsduik georganiseerd bij Jan Thiel Beach. Dit gaat er bijna hetzelfde aan toe als in ons koude kikkerlandje, maar met het lauw warme water van de Caribische Zee is deze duik toch wel een stuk aantrekkelijker. Schrijf je voor 11:00 uur in op het strand en ontvang een gratis UNOX muts. Een bandje verzorgt live muziek en om 12:00 uur springt iedereen met zijn prachtige muts massaal de zee in.

Reden numero cinco: Fuikdag
Blijf je nog wat langer op het eiland, dan mag je Fuikdag niet missen! Elke eerste zondag van de maand januari vindt het fenomeen Fuikdag plaats in de Fuikbaai. Het is het grootste ongeorganiseerde bootfeest in het Caribisch gebied en zeker weten het leukste feestje van het jaar op Curaçao! Iedereen op het eiland leeft hier naartoe en veel toeristen komen speciaal hiervoor naar Curaçao. De baai stroomt elk jaar weer vol met honderden boten, jetski’s, opblaasflamingo’s en andere drijvende objecten. De hele dag dobberen in het water met de zon op je gezicht en een drankje in je hand. Het feest trekt ook veel bekende dj’s en het is dan ook elk jaar weer afwachten wie er een optreden weggeeft vanaf zijn boot.