De 10 meest vergeten dingen op vakantie

Ken je dat? Je hebt alles ingepakt, je bent helemaal klaar voor vertrek. Maar wanneer je in de auto stapt begint dat gevoel te knagen dat je iets vergeten bent. Door je hoofd schiet nog een lijstje met random spullen. Gelukkig die heb je allemaal..

Om je vakantie zo relaxt mogelijk te beginnen heb ik een lijstje samengesteld met de meest vergeten items. Check je even mee?

Opladers

En dan natuurlijk vooral die van je telefoon om ontwenningsverschijnselen tegen te gaan. Je ziet trouwens in steeds meer vliegtuigen USB aansluitingen, doe hem daarom in je handbagage.
Vergeet ook niet een wereldstekker mee te nemen als dat nodig is!

Paspoorten

Het zou natuurlijk heel vervelend zijn als jouw vakantie al eindigt op Schiphol. Check ook altijd van tevoren of jouw paspoort nog ruim geldig is. Voor veel bestemmingen moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Vergeet ook andere belangrijke documenten niet. Denk aan visums, rijbewijs...

Tandenborstel

Wanneer je onderweg bent schiet dit vast als één van de eerste dingen door je hoofd. 'Heb ik mijn tandenborstel ingepakt?!' Maar toch is de tandenborstel nog steeds iets wat veel mensen vergeten.

Zonnebrandcrème

Om niet op de eerste dag al gefrituurd terug te lopen naar je hotelkamer is het zeker nodig om zonnebrandcrème mee te nemen. En natuurlijk kan je dat ter plaatse vaak wel krijgen maar in die souvenirshopjes of campingwinkels is het vaak een stuk duurder.

Oordopjes

Of je nou op vliegvakantie gaat of gaat kamperen.. Oordopjes zijn nooit een overbodige luxe. In het vliegtuig kan het een verademing zijn om je even af te sluiten van alle geluiden. En op de camping weet je natuurlijk nooit of ze in de tent naast je snurken.

Medicijnen

Als je medicijnen gebruikt dan heb je deze op vakantie ook nodig. Als je gaat vliegen kun je ze het beste in je handbagage meenemen. Check altijd even de regels voor het meenemen van medicijnen over de grens. Je arts of apotheker kan je hierover adviseren.

Zwembroek of bikini

Natuurlijk wil je je zwembroek of bikini niet vergeten. Extra tip van mij: stop ze in je handbagage. Als je nog niet gelijk bij aankomst in je hotelkamer kan dan kun je in ieder geval alvast naar het strand of zwembad.

Bril en lenzen

Hoe fijn is het om je bestemming ook goed te kunnen bekijken! Zeker als je bril en lenzen afwisselt is de kans groot dat één van de twee thuis blijft liggen. Vergeet ook zeker je lees- en zonnebril niet!

Reisgids

Wil je een reisgids meenemen? Vergeet die dan zeker niet in te pakken. Zo vind je ter plaatse de leukste plekjes.

Creditcard

Deze is natuurlijk niet altijd nodig maar op veel bestemmingen wel heel praktisch. Heb je een auto gehuurd? Dan is het zeker een must!

Extra tips

Om onbezorgd en wat relaxter te vertrekken is het maken van een inpaklijst echt een goed hulpmiddel. Het is heel geruststellend als je vlak voor vertrek nog de laatste punten kunt afstrepen. 

Wat ik daarnaast altijd doe is een klein lijstje maken met spullen die je op het laatste moment nog moet inpakken. Dat zijn vooral de spullen die je op het laatste moment nog gebruikt. Bijvoorbeeld je bril, föhn, oplader, tandenborstel en make-up. Zet daar ook gelijk de allerbelangrijkste dingen op zoals je paspoort en tickets. Check-check-dubbel-check!

En zo lang je je paspoort en bankpas of creditcard meeneemt kun je op je bestemming natuurlijk nog van alles kopen als het echt moet. In hotels zijn ze vaak ook uitgerust met extra toiletartikelen om vergeetachtige reizigers uit de brand te helpen. Geen paniek!

Wat zijn dingen die jij wel eens bent vergeten? Of heb jij nog meer tips om relaxt te vertrekken? Laat hieronder een reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *